BEVEZETŐ

Előszó:

Az Alien című film kapcsán felmerülő érzéseket kevés ember számára kell bemutatni. A Nyolcadik Utas a Halál 1979-es bemutatásával egy olyan újfajta félelem jelent meg az emberi képzelőerő palettáján, ami ötvözi az ismeretlentől való félelmet a legyőzhetetlen rettenettel. A magányos és halálos világ, amit Ridley Scott vászonra vitt, bennünk (e játék készítőiben) is örök élményt hagyott. A későbbi 1986-os James Cameron rendezte Bolygó neve halál katonái és elkeseredett küzdelmük az idegenekkel szemben, tovább tetőzte a hideg rettegés és mély tisztelet fokát. Ennek hatására és ezen alkotások előtt tisztelegve kívántuk létrehozni saját szerepjátékunkat. Egy olyan játékot, ami az említett két film hangulatában ötvözi a tudományos fantasztikum és horror világát az ismeretlen és halálos félelemmel.

Amikor a játékot elkezdtük kialakítani akkor egyedüli célunk az volt, hogy egy magával ragadó pörgős, halálos, ám mégis egyszerű szerepjátékot alkossunk. Amiben lehetősége van a mesélőknek átadni a filmek egyedi hangulatát játékosaik számára. A rendszer és a világ kialakításához felhasználtuk az eredeti Aliens Adventure game és az Alien Fuzion játék fejlesztéseit, világát és ötleteit. Ezeket saját magunk igénye szerint átformáltuk és önálló szabályrendszert fejlesztettünk. A világot a saját elképzelésünk szerinti történelemmel ruháztuk fel ahol igénybe vettük a magyar Alien adatbázis oldalán található információkat. Mindezen írások, tapasztalatok és kitalált részek segítségével építettük fel saját játékunkat ami ALIENS 2179... A halál kísértése címet kapta.

Reményeink szerint a közel 2 éves munkánk eredménye elnyeri tetszéseteket és kedvet kaptok, hogy az általunk írt játéknak a keretei között fedezzétek fel a végtelen és halálos űrt. Mindenképpen szeretnénk viszont jelezni, hogy ez csak egy tesztelésre szánt béta verzió, aminek végleges változata rövid időn belül várható, amikor a visszajelzések és igények alapján teljessé tudjuk tenni a játékot. Ebből az okból kifolyólag kérünk, írjátok meg véleményeteket és tapasztalataitokat az info@runatabor.com -ra illetve kor-cad@lajt.hu -ra.

Köszönettel tartozunk minden Alien film alkotójának és színészének, a fun oldalak szerkesztőinek, a korábban kiadott Alien rpg-k készítő csapatainak, képregény készítőknek és könyv íróknak. Külön köszönetet szeretnénk mondani azoknak a játékosoknak, akik velünk játszottak az évek folyamán és testüket a szent tojásoknak ajánlották, hogy kifejlődjenek belőle az Alienek új nemzedéke.


Alien a játék:

„Sikoltásra keltem és éreztem, ahogy a lüktetés egyre erősödött a mellkasomban. Hiába minden idegesen elnyelt szapora levegő vétel, a mellkasom mozdulatlan maradt. Minden rendben és nem történt meg a legrosszabb. Még élek.”

Az Alien szerepjáték egy pörgős hangulatában, sötét horror akciójáték, amely a Bolygó neve halál című film után néhány hónappal kezdődik. Alább összefoglaló található a legfontosabb szabályokról, néhány példa karakterről és világ leírásról.


Clef two-factor authentication