Fejlődési pont

Fejlődés Pontok:

Mint a világon is így az alienben is van fejlődés. Ennek mérésére szolgál a Szerzett cool pontok száma. Minden játékülést követően a túlélt karakterek között a mesélő szétoszt Fejlődési Pontokat, amikből tudják magukat fejleszteni a karakterek. Ez hivatott mutatni, hogy mennyi tapasztalatot szerzett az adott karakter a játék alatt. Általánosságban elmondható, hogy egy játék ülésért 5-12 Fejlődési pont között lehet adni, függően attól, hogy a karakterek mennyire voltak hitelesek, mennyire volt jó a szerepjáték, mennyi jó ötlet született, mennyire szórakozott jól a csapat.

 

Automatikusan minden játékosnak, aki túlélt egy Alien játékot jár 3 Fejlődési Pontot.

Jó szerepjátékért, hiteles karakter alakításért 3-7 között jár Fejlődési Pont.

Sikeresen megoldott kalandért, amiben teljesült minden feladat 3-4 Fejlődési Pont adható.

 


Tulajdonságok fejlesztése:

A játék elején meghatározott főértékek a játék során fejleszthetőek. Minden egyes főérték a karakter élete során egyetlen egyszer és csak egy ponttal növelhető meg. A fejlesztés pontértéke a megemelt szint szorozva 5-el. Tehát egy 3-as főérték 4-esre történő emelése 4x5=20 Fejlődési Pontba kerül.


Képzettségek fejlesztése:

Bármelyik képzettséget lehet fejleszteni a mesélő engedélyével, általánosságban elmondható, hogy az összes megkötés, annyi, hogy vagy használni kellett az adott képzettséget a játék során, vagy kell valaki, aki megtanítja az adott tudást a karakternek. Ebből akár külön modul is lehet. Annyi Fejlődési Pontba kerül egy adott szint megvásárlása amennyi a képzettség szint táblázatban szerepel. Amennyiben egyszerre két szintet akar, a karakter fejlődni akkor mind a két szint árát ki kell fizetnie. Pl: 3-as rohamfegyvereket fel akarja venni 5-re az összesen 12 fejlődési pontba kerül (4-es 5-be, 5-ös 7-be – összesen 12).


Új képzettség felvétele: 

Egy új képzettség felvétele 3 fejlődési pontba kerül, és így 1-es szinten kapja meg. Ha ez nem lenne elég akkor a fent leírtak alapján tudja a szintet növelni!


Meglévő képzettség fejlesztése:

1-ről 2-re 2 pontba

2-ről 3-ra 3 pontba

3-ról 4-re 5 pontba

4-ről 5-re 7 pontba

5-ről 6-ra 10 pontba

6-ról 7-re 13 pontba

7 az elérhető maximum az Alien világán (az emberek számára)


 Maximum Cool pontok növelése:

A játék alatt felhasználható cool pontok növelése igen drága. Konkrétan 1 cool pont fejlesztése, a következő szint x2-vel mennyiségű fejlődési pontba kerül és legfeljebb a Hidegvér értékének kétszerese mennyiségű lehet! Pl. 2 cool pontról 3-ra fejleszteni az 3x2=6 fejlődési pontba kerül. Alkalmanként a mesélő is oszthat bónuszba plusz cool pontokat de ez csak nagyon ritkán és igazán nagy teljesítmények kapcsán javasolt. Fejlesztett képzettség szerűen fejleszteni nem 2, hanem 3!


Új Mentát képesség felvétele:

Minden egyes új mentát képesség felvétele, megtanulása 3+felvenni kívánt képesség szintje mennyiségű fejlődés pontba kerül. Tehát egy 3-as képesség 6 fejlődés pontba kerül.


 

Clef two-factor authentication