Fegyverek

Az alien legalapvetőbb használati tárgyai, bár az igazán fejlett katonai szintű impulzus fegyverek és különlegességek a katonai szervezeteken kívül szinte sehol nem találhatóak, de régi módi vadászpuskák és kisebb karabélyú pisztolyok szinte minden kolónián megtalálhatóak.

CM: Célzó módosító. Ennyivel kell növelni vagy csökkenteni az adott fegyverrel leadott lövés értékét.

TÁV: Annak értéke, hogy meddig visz el a fegyver méterben mérve.

LTM: Hány méterenként mennyivel kell növelni az alap célszámot.

Sebzés: Milyen kockával és szorzóval kell számolni a lövedékenkénti  sebzést.

TGY: Tűzgyorsaság. Hány lövést lehet leadni a fegyverrel egy körben.

LŐSZER: Mennyi lőszer fér a fegyverbe (egy tárba)

MH: Málha.

ÁR: Normál ára a fegyvernek.

KÖZELHARC HARCMŰVÉSZET

Gyalogsági Túlélő kés2

 

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
Túlélő kés 0 - - d6*Erő +1 2 - 0,1 20$

 

 

Leírás: Minden katona alap fegyvere. Még a régi időkből maradt rá a gyalogságra, hogy mindenkinél kell lennie késnek, azonban koránt sem használhatatlan fegyver, hiszen az őrszemek csendes elhallgattatására épp annyira jó mint olcsón előnyt szerezni kocsmai verekedésben.

Grant Arms Assasin2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
Orvgylikos +1 - - d6*Erő+2 2 - 0,1 1 200$

 

 

Leírás: Egy kíváló anyagból készített szuper érzékeny finom fegyver a Grant Arms fegyvertárából. A társaság arra találta ki, hogy alkalmas legyen olyan feladat elvégzésére ahova csendes és biztos megoldásra van szükség. Minden pengét egyedileg igazítanak a haszánlója kezéhez és ebben az esetben újabb +1-et kap a használója a Közelharc dobására. Ilyenkor persze van egy csekélyke 3 szoros felár. Ezen felül nagyon könnyen rejthető és szenzorok által is nehezebben érzékelhető +2 Lopakodásra (rejtésre).

Bonusz: Lopakodásra (rejtésre) +2.

Dragon túlélő kés2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
Dragon kés - - - d6*Erő+3 2 - 0,1 750$

 

 

Leírás: A társasági zsoldosok legkedveltebb „túlélő” kése. Nem csak hihetetlen éles, de van benne egy automata tájolórendszer, ami miatt +1-et ad a Túlélésre, illetve egy elsősegély csomag ami egy használásra elég.

Bonusz: Elsősegélyre +1 egyszer, Túlélésre +1.

Tacoma Silence penge2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
TS penge +1 - - d6*Erő+4 2 - 0,2 2 100$

 

 

Leírás: A Tacoma Silence egy nagyon kedvelt közelharci penge, amit bozotvágónak is csúfolnak. Gyakori kiegészítése az alvilági behajtó csoportoknak. Alkalams elretentésre és ha közelharcra kerül a sor, akkor is igen hasznos tud lenni.

NJ 3000-es penge2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
NJ 3000-es penge +2 - - d8*Erő+4 2 - 0,2 18 000$

 

 

Leírás: Az NJ 3000 a legveszélyesebb közelharci eszköz, amit a társaság valaha is gyártott. Vékony de igen erős a pengéje, aminek a mentén különleges energia szállak futnak elérve ezáltal a hihetetlen vágóerőt. Viszonylag könnyen szétszerelhető és ilyen formában könnyen elrejthető. Szétszerelt formában +2-t ad a Lopakodás (rejtés) próbára. A társasági orvgyilkosok kedvelt fegyvere.

Bonusz: Szétszerelve Lopakodásra (rejtésre) +3.  

PISZTOLYOK

Heckler & Koch VP702

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
VP 70 0 30 m 15m +1 d4*5 2 18 0,1 400$

Népszerű 9 mm-es szolgálati maroklőfegyver a USCM-nél. Tárkapacitása 18 lőszer. A VP 70 ’RAGADOZÓ’ a Ventrel cégtől, egy félautomata oldalfegyver, amit könnyűre és megbízhatóra terveztek. A ’RAGADOZÓ’ projektet 30 éve kezdte el a Ventrel társaság, hogy megfelelő fegyverzete legyen a modern katonának. Az eredeti 150 alkatrészes verziót végül alaposan módosították és most már összesen 6 darabból álló fegyver kiváló társa a katonának. A legfontosabb képessége a RAGADOZÓNAK az egyszerűség, a biztonságos felépítése a ravasznak garantálja a fegyver tökéletes működését és szavatolja, hogy ne süljön be és ne tudjon tönkre menni, még magas hőmérséklet ellenére se. A VP 70 72 órányi tüzelésre alkalmas és 7 különböző atmoszférában is működő képes marad. Mind katonai mind pedig civil használatra teljesen alkalmas.

M4A32

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
M4A3 0 100 m 50m +1 d6*5 2 12 0,2 800$

 

Leírás: A USCM-nél rendszeresített elsődleges maroklőfegyver: csúszó szános, markolattáras, 9 mm-es automata. A mozgó alkatrészek acélötvözetből, egyes darabok műanyagból, míg a tok könnyű ötvözetekből készül. A fegyver súlya a 12 lőszert tartalmazó tárral együtt csak 0,95 kg. Az újonnan bevezetett fém magvas M901-es lőszerrel a páncélmellények ellen is hatásos.

 

EGYÉB JELLEMZŐK:
Lövedék kezdősebessége:
282 m/mp
Hossz:
21,6 cm
Csőhossz: 12,7 cm
Maximális lőtávolság:
1200 m
Maximális hatótávolság: 100 m

Grant Arms X262

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
X26 - 20 m - d8*2 2 10 0,1 950$

 

Találat után mindent a sebzést úgy kapjuk meg, hogy a sebzés érték az áldozat számára dobja ki a célszámot, ami ellen Fizikum+Atlétikát kell dobni. Amennyivel elvéti az áldozat a próbát annyiszor 3 percig lesz tehetetlen és automatikusan sérült lesz. A páncél felezi a célszám sebzést!  

 

Leírás: Az X26-ot kimondottan biztonsági őrségnek fejlesztette a Grant Arms azzal a céllal, hogy olyan helyeken lehessen érvényt szerezni az előírásoknak ahol nem célszerű a nyers és brutális erő. Igen nagy feszültségű kapszulát lő az áldozatba, ami találat után kissé a bőrbe fúródik és után a magas feszültségű „robbanás” keretében lebénítja az áldozatot.

ZTC 9mm Avenger2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
ZTC 9mm Avenger 0 50 m 10 m +1 d4*4 2 12 0,1 270$

Leírás: Egy szimpla egyszerű és olcsó gyártmány. Tökéletes fegyver az elmúlt 200 évben, mindenhol használták. Manapság már a külső kolóniákon és a csempészeknél fordul elő.

Falcon Street és Falcon Street Auto (12mm)22Falcon Street Auto (12mm)2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
Falcon Street 0 75 m 25m +1 d6*5 2 14 0,1 700$
Falcon Street Auto 0 50 m 15m +1 d4*6 10 24 0,2 800

 

Leírás: A vállalti vezetők és testőreik által használt igen közkedvelt fegyver. Szinte mindenhol elérhető és 12 féle színben kapható, elefántcsont, fémszín, ezüst és arany. Az autómat változata egy miniatürizált géppisztolynak felel meg, bár veszít a stabilitásából, de automata célzássegítővel van ellátva.

Alphatech (

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
Alphatech 454 -1 50 m 25m +1 d8*8 2 4 0,2 1 100$

 

Leírás: Vajon miért építene valaki egy 4 lőszeres fegyvert? Mert egy Tengerészeti kézifegyverből két lövés kell, viszont ezzel a szörnyeteggel elég lesz egy lövés is. A fegyver tervezőinek jelmondata: ha valamit eltalálsz, állítsd meg, véglegesen!

WY Corp Special2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
WY Corp Special +3 75 m 25m +1 d6*6 2 18 0,1 12 000$

 

Leírás: Ezt a fegyvert a Weylan-Yutani tervezte és készítette a saját alkalmazottainak, ha ezt a fegyvert látod valakinek a kezében, akkor biztos lehetsz benne, hogy a WY társaság embere. A Speciál a társasági testőrök, zsoldosok és miliciák alap fegyvere, mindegyiknél előfordul. Nagyon jó minőségű, beépített lézercélzóval ellátott fegyver, igen drága. Elérhető tiszta ezüst változatban is.

WY Defender2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
WY Defender 0 100 m 50m +1 d6*5 2 15 0,3 3 100$
Grenade Launcher 0 70 m 35m+1 d6*10/2m 1 1 n/a

 

 

Leírás: A Yutani biztonsági szolgálata által használt piszotly. Nagyon szeretik, mert nem csak, hogy egy erős és pontos kézi pisztoly, de a cső alá épített minivetőnek köszönhetően halálosan veszélyes és komolyabb kárt is lehet vele okozni.

ROHAMPUSKÁK

M41-A impulzus karabély2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
M41A1 impulzus karabély 0 900 m 225m +1 d8*6 40 99 0,5 4 000$
PN 30mm gránátvető 0 100 m 50m +1 d6*12/2m 1 4 n/a

Leírás: "Igazán csinos kis játékszer. A tengerész legjobb barátja, ha nem a hitvese. Üzembiztos, önzsírozó, víz alatt és vákuumban is működik, és lyukat üt az acéllemezen is. Csak tisztán kell tartani, és nem szabad a földhöz csapkodni, akkor vigyáz az ember életére." (Hicks)

Az Armat M41A egy 10 mm-es, impulzus-működtetésű, léghűtéses automata támadó karabély, mely az utóbbi években a USCM és a US Army fő rendszeresített kézifegyverévé vált. A standard változat egybeépült egy PN 30 mm-es pumpás gránátvetővel, tervei a Harrington Automata Karabélyon alapszanak. Könnyű, de kemény: az M41 ultrakönnyű ötvözetekből készül, precíziós fémöntvényekben. A külső tok anyaga titánium-aluminid ötvözet, több belső alkatrészt pedig nagykeménységű, hőálló műanyagból öntenek. Felépítése hagyományos, egy rugós ki-behúzható válltámasz segítségével stabil tüzelési pozíciót lehet vele felvenni automata sorozatok leadása esetén. Beépített tompító nyeli el a tüzeléskor keletkező visszarúgásokat. A célzás a hord fogantyún vágott hornyon keresztül, annak hátsó nyílásán elhelyezett állítható irányzék segítségével történik. Egy 3x nagyítású AN/RVS-52 CCD televíziós célzókészülék is felszerelhető a hord fogantyúra, így növelhető a lőtávolság rossz látási viszonyok esetén. Az M41 a hagyományos US M309 10 mmx24-es, acélköpenyes, robbanóhegyű lőszert használja, mely áthatol a gyalogsági páncélmellényen, és közvetlenül a becsapódás után robban. Egy alap M41 tárba 99 ilyen lőszer fér, azonban az automata adagoló beragadásának elkerülése céljából általában csak 95 %-ban töltik fel a tárakat. A lecserélt üres tárakat a harci helyzettől függően lehetőség szerint megtartják, mivel elég drágák. Az M41 a lövések kiváltásához elektronikus impulzusokat használ, melyet közvetlenül a ravasz működtet. A fegyver négyes lövésekre és sorozatra állítható. A tárban maradt lőszerek számát egy LED-kijelző mutatja, mely éjszakai műveletek során lesötétíthető. A fegyver motoros mechanikáját a hord fogantyúban elhelyezett lítium elem táplálja, mely 10.000 lőszerhez elegendő, és a fegyverállványról vagy hordozható töltőről tölthető fel. Az alulra felfüggesztett 30 mm-es gránátvető tartalmaz egy csövet, závárzatot és egy négyes belső tárat, melyet kézzel lehet feltölteni külön gránátkazettákból. Pumpás mechanizmus juttatja a gránátot a töltényűrbe és élesíti a tüzelőmechanikát, melyet a tárburkolat elején elhelyezett ravasszal lehet elsütni. Általában az M40 nagy robbanóerejű repeszgránátot használják, melynek lőtávolsága 400 m.

 

EGYÉB JELLEMZŐK:

Karabély súlya tár és hordszíj nélkül: 3,2 kg

Teli tár súlya: 1,5 kg

Hordszíj súlya: 0,2 kg

Hadisúly: 4,9 kg

Karabély hossza (betolt válltámasszal): 69,5 cm

Karabély hossza (kihúzott válltámasszal): 84 cm

Csőhossz: 24,7 cm

Lövedék kezdősebessége: 840 m/mp

Maximális lőtávolság: 2100 m

Maximális hatótávolság: 500 m

Elméleti tűzgyorsaság: 900 lövedék/perc

Tradex Automata Rohamfegyver2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
Tradex Assault Auto 0 750 m 75m +1 d6*6 30 90 0,3 2 100$

 

Leírás: A Tradex miniatürizált egy rohampuskát, ezáltal egy kicsi, könnyen elrejthető, olcsó fegyver készített. Sajnos a kis méret kisebb lőszert is eredményezett, a Tradex használja a legkisebb lőszert, amit a rohampuskába be lehet tenni. A fegyvert könnyű elrejteni egy aktatáskában, netán egy kabát alatt, hiszen nehéz felfedezni. Sokan szeretik vésztartalékként magukkal vinni.

Bonusz: Lopakodásra (rejtésre) +1

Lamex assault -22012

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
Lamex-2201 +1 1 000 m 250m +1 d8*6 40 90 0,8 16 000$
Grenade Launcher +1 100 m 50m+1 d6*10/2m 1 2 n/a

 

 

Leírás: Az Lamex-2201-es rohamfegyver a legkiválóbb rohamfegyver amit a feketepiacon kapni lehet. Ezt használja mindenki, aki igazán komolyan veszi magát, kalózok, komolyak Hálozati katonák, bérgyilkosok, szabad zsoldosok stb. Kompakt célzórendszerrel, komoly lőszer mennyiséggel és jól felépített könnyített szerkezettel, méltán mondható a 2200-ban használt rohamfegyverek legjobjának.

Ventral Nehéz Rohampuska2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
Ventral Heavy Rifle 0 600 m 100 m +1 d8*5 30 90 1 1500$
30mm Grenade Launcher 0 50 m 15 m +1 d6*12/2m 1 4 0,2 +500$

Leírás: Egy ismeretlen „már” megszűnt cég által kifejlesztett nehéz rohamfegyver. A Tengerészgyalogság M45A Rohampuskája alapján tervezték. A fegyver igen egyszerű, bár nagyobb, mint a testvére az M45, de pontosabb. A fegyver alternatívát nyújtott a kolónia milíciáknak és a különböző zsoldos csapatoknak, ezek azok a csoportok amik leggyakrabban szembekerülnek a Tengerészgyalogsággal. A Vertical egy erős, egyszerű és hatékony fegyver, beépítet célzóberendezéssel. A gyártó a Tengerészgyalogság nehezen beszerezhető és drága 10mm-es robbanó lőszere helyett, a standard 9mm-es lőszerre tervezte a fegyvert. A fegyverhez plusz kiegészítőkén rászerelhető egy szabványos 30mm-es gránátvető is.

WY Preadtor Rohamfegyver2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
WY Predator +3 1200m 400m +1 d8*6 20 120 0,3 24 500$

 

Leírás: A Wayland-Yutani folytatja a hagyományait, hogy az embereit a lehető legjobb minőségű fegyverrel látja el. A Predator vagy másnéven Ragadozó, az elit WY csapatok, és a személyes biztonsági őrök szabvány fegyver. A Ragadozót a szabvány M41A1-ből fejlesztették tovább, mind a fegyvert, mind a 10mm-es robbanó lövedéket kisebb és könnyebbé tették. A fegyverbe így több lőszer fér el, a lőtávolság is megnőtt, valamint maga a fegyver is könnyebb lett. Az egyetlen hátránya az alacsonyabb lőgyorsaság. Aki ilyen fegyvert visel az nagy valószínűséggel WY munkatárs vagy külsős megbízott. Más csoportoknál nagyon ritka esetben fordul elő. („Pisztolyom csak úgy adom, ha holt meleg ujjaim közül csavarják ki.”)

MESTERLŐVÉSZ PUSKÁK

CMWscoperifle2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
M42A távcsöves puska +5* 3 800 750m +1 d8*6 2 15 0,4 6 300$

 

* ennyi bonuszt ad amennyiben távoli célpontra megy a lövés. Gyorsan mozgó ellenfél ellen 50 méteren belül nem érvényesül.

 

Leírás: AZ M42A Mesterlövész puska az USCMC elsődleges mesterlövész fegyvere. Ugyanazt a szabvány 10mm-es robbanó lőszert használja mint a szabvány M41A impulzus karabély, annyi különbséggel, hogy az M42A lőtávja a fegyver felépítésének köszönhetően jóval nagyobb. A két fegyver nagyon hasonló, számos alkatrésze megegyezik mint példáúl a tűzvezérlő elektronika és a lőszer adagoló rendszer. A tárban 15 lőszer fér el összesen, ami M252 élő erő elleni szabvány lőszer aminek maximum hatásos lőszere 2 250 méter tiszta terepen. Sokszor ezt a lőszert egy nagyobb őlési hatékonyság érdekében egy extra hosszú távú stabilizátorral gyártják így elérve a 3 800 méteres lőtávot. A sztanderd célzó távcsöve töbféle színspektrumban képes látni kombinálva egy passzív szenzorral. A színspektrumok lehetnek normál, infra tartomány és elektromagnetikus érzékelő. A távcsövet össze lehet kötni még mozgás detektorral, taktika pulttal vagy bármilyen más szenzorral.

338t-right-quarterfront-closest-100020638-orig2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
WY Hunter +2* 2 500m 1 250m +1 d6*10 2 16 1 7 500$

 

* amennyiben a lövés közben használják a távcsövet az ad bonuszt, ami azonnal elvész 100 méteren belüli gyorsan mozgó ellenfél esetén

 

Leírás: Az öreg WY Hunter legkívűlóbb vadászpuskája. Komoly kialakítása és felépítése miatt viszont igen drága jószág amit csak nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak a kolóniákon, viszont annál gyakoribbak a társasági szafarikon.

Boyar „Buster” („Nagytesó”)2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
Boyar Rohampuska 0/-3* 500m 100m +1 d8*10 10 50 1 2000$

 

Leírás: A Boyar a fegyvertervezők álma, a lehető legnagyobb lőszert pakolták bele a tárba, viszont meg szerettek volna szabadulni a gatling (forgócsöves) rendszertől. Az így létrehozott fegyver még így is hatalmasra sikerült. Viszont a lövedék átütő képessége hatalmas, szinte bármit képes leteríteni vagy átütni. A fegyverhez tartozik egy háromlábú visszarúgás csillapító állvány és egy computer vezérelt célzótávcső. Általában rögzített tüzelési pontként szokták alkalmazni, hiszen a csillapító állvány nélkül igen pontatlan. (* ha állvány nélkül használják -3CM).

Alphatech Sínágyú2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
Alphatech sínágyú +3* 5 000m 1 250m +1 d8*15 2 15 1,5 32 000$

 

* amennyiben a lövés közben használják a távcsövet az ad bonuszt, ami azonnal elvész 70 méteren belüli gyorsan mozgó ellenfél esetén

 

Leírás: „Alphatech ismeri az elektromágnesességet” ez a cég ismert szlogenje. Alphatech akkora tudományos eredményeket ért el, hogy bizonyítás végett egy nagyon látványos fegyvert fejlesztett. Egy fegyvert, ami két hosszú fém csőből épül fel, amiket elektromosság tölt fel, és titánium borítás fed és takar el a külvilágtól. A fegyver drága, és energia igényes azonban a hihetetlen kinetikus erővel vágódik bele bármilyen célba, garantáltan elpusztítva azt! Alphatechnek sikerült megterveznie egy halálosabb és könnyebb fegyvert mint a Peacemaker és az LP ágyú amely viszont hatékonyságban eléri a másik kettő teljesítményét érezhetően az árában is.

SÖRÉTES PUSKÁK

M24A Bevetési sörétespuska2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
M21A bevetési sörétespuska 0 50 m 25m +1 d8*10* 2 16 0,3 2 300$

 

* a sörétek viszonylag nagy területen szétszóródnak így a szabvány vértek másfélszer jobban védenek a sebzéssel szemben.

 

Leírás: Az USCMC hagyományos sörétes fegyvere. Nagyon kedvelt az álomány körében azonban a parancsnokság kivonásra szánja. Viszont a katonák, még előszeretettel viszik magukkal, mint kiegészítő fegyvert.

Ithaca Model 37 shotgun2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
Ithaca 37 Shotgun 0 50 m 10m +1 d8*10 2 12 0,3 1 000$

 

* a sörétek viszonylag nagy területen szétszóródnak így a szabvány vértek másfélszer jobban védenek a sebzéssel szemben.

 

Leírás: Egy igazi ódivatú fegyver. Egyszerű, könnyű karbantartani, nehezen romlik el és nagyszerűen lehet vele pusztítani. Nagyon kedvelt a paranoiás kolónialakóknál épp annyira, mint a gyengébb felszerelésű biztonsági őrőknél.

GÉPPISZTOLYOK

Uzi katan 22

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
UZI 2 0 70 m 20m+1 d6*6 20 45 0,3 1 600$

 

Leírás: A GAC (Grant Army Corporation) nagyon jó munkát végzett ezzel a kis jószággal, aminek köszönhetően minden olyan csoport ami a sörétes puska mellett igényel gyorsabb tűzerőt az megkapja. Orvgyilkosok, testőrök, maffia katonák, civil rendőrségi kommandók, komolyabb utcai bandák, csempészek, kolónia ellenállók legkedveltebb fegyvere. Jellegzetes biztonsági és maffi fegyver. Lőszer kapacitásához képest elég kicsi ezért gészen jól rejthető hosszabb kabátok alá. Megbízható egyszerű és igen könnyen kezelhető fegyver.

Grant Sniper-X2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
Grant Sniper +2 150 m 75m+1 d6*6 20 60 0,2 14 600$

 

Leírás: A Grant Snipert a legkiválóbb fegyver, amennyiben valaki csendben és észrevétlen akar halált osztani. Alapvetően orvgyilkosok és testőrök számára lett kialakítva, társasági problémák kezelésére. Azonban az elmúlt években jó néhány darab kikerült a feketepiacra és több szervezett is beszerzett illegálisan ilyen géppisztolyt. A fegyvert alapvetően olyan hangcsökkentő rendszerrel látták el, aminek köszönhetően akár sorozatot is lehet vele lőni, anélkül, hogy bárkinek feltűnne. A fegyverbe épített automata célkeresőnek köszönhetően pedig nagyon hatékonyan tudja tisztára állítani a célt, amivel könnyebbé válik a célzás.

 

*a sniper használat közben szinte teljesen nesztelen ezért minden Éberséggel kapcsolatos célszámhoz +3-at kell adni, hogyha észre akarják venni 

ENERGIAFEGYVEREK

GC-20 Plazma Rohampuka2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
GC-20 Plazma Rifle 0 1 000m 400m +1 D8*10 30 500 3 200 000$

 

* kísérleti stádiumban van, gyakran előfordulnak a fegyverrel meghibásodások, főleg a plazma túlmelegedése miatt.

 

Leírás: A GrantCorp plazma technológiájára épülő fegyver, egy plazma karabély az M45 leváltására tervezték, de egyelőre nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, igen gyorsan túlmelegedik. A fegyvert az APC lövegtornya alapján tervezték, azt próbálták meg kézzel hordozható változatra elkészíteni. Csak elit osztagok számára küldték ki csapatpróbára.

RF-201-es plazmapuska2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
RF-201 +1 2 500m 1 000 m +1 d8*12 10 150 1 450 000$

 

Leírás: A Weyland-Yutani leghalálosabb kézifegyvere a Red Fire 201-es. Egy tökéletes energiafegyver, ami bár kissé nehéz, de halálos erejű energiatüzével, bármit megsemmisít, ami az útjába kerül. A társaság elitzsoldosainak fegyvere, ami nem csak kompakt célzórendszerrel van felszerelve, de markolatazonosítóval is, ami a használójának dns-hez van programozva. Más kezében (ha csak nem az egység tagja), akkor nem működik a fegyver és automatikusan bekapcsol egy nyomjelző. Ezenfelül egy finom d6x4 pontnyi sebzést okoz körönként, amíg el nem engedik.

NEHÉZFEGYVEREK

M240 lángszoró2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
M240A1 Lágszoró 0 3-50 m - d8*8/1,5m* 2** 60 1 4 000$

 

* ha sikerül a célpontot eltalálni, akkor minden további körben elszenvedi ezt a sebzést egészen addig amíg nem oltják el. Találatnál azonnali akarterő próba szükséges 10-es célszámra különben az áldozat semmit nem tesz az oltáson kívül. Amennyiben saját maga kísérli meg eloltani a lángokat akkor egy ügyesség atlétika próbát kell tennie 16-os célszámra.

** Összesen kétszer lehet lőni vele egy körben, de ez akár egy sorozatnál áthúzható több ellenfélre is akik 2 méteren belül állnak. Minden egyes leadott lövés 10 „lőszert” fogyaszt el. 

 

Leírás: Az M240A1 a USCM-nél rendszerbe állított, közelharcra tervezett, könnyű, karabély-formátumú lángszóró. Túlnyomásos, ultra-sűrített naftalt használ, melyet a csővégi égőfej gyújt be. Hatótávolsága nagyjából 30 méter, mely széles szögű pásztázással 50 méterre is növelhető. A célhoz érő égő folyadékcseppek még legalább harminc másodpercig lángolnak. A hagyományos tartállyal több mint húsz másodpercig lehet folyamatosan tüzelni. Félelmetes fegyver, különösen közelharcban és elzárt területek megtisztításában, mégis sok katona nem szereti rövid hatótávolsága és a tartály veszélyes sérülékenysége miatt. Az M240 88 cm hosszú, súlya feltöltött tartállyal 2,7 kg. A tartály lecsavarható, de a fegyver végén található szelepen át is tölthető. A kiáramló folyadék mennyisége szabályozható, az égőfej elektromos begyújtására egy kapcsoló szolgál a markolaton. A tüzelés a ravasz nyomva tartásáig tart. A fegyver "permetező" üzemmódban is használható, amikor az égőfej használata nélkül szétszórja a levegőbe a folyadékpermetet, majd begyújtás után intenzív tűzlabdává változtatja azt. Ugyancsak népszerű eljárás, amikor beépített területeken a szemközti falon "megpattintva" a lángsugarat, a sarok mögött lévő láthatatlan ellenséget semlegesítik a lángszóróval. Ezt a típust egyre több gyalogsági egységből kivonták és helyette a modernebb fajtáját használják. Sajnos azonban néhány ügyes csempésznek köszönhetően sok leselejtezett darabb kikerült a feketepiacra.

M270 lángszoró2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
M270A1 Lágszoró 0 3-50 mvagy150 m nincs/75 m +1 d8*10/2m* 2** 80 1 15 000$

* ha sikerül a célpontot eltalálni, akkor minden további körben elszenvedi ezt a sebzést egészen addig amíg nem oltják el. Találatnál azonnali akarterő próba szükséges 10-es célszámra különben az áldozat semmit nem tesz az oltáson kívül. Amennyiben saját maga kísérli meg eloltani a lángokat akkor egy ügyesség atlétika próbát kell tennie 16-os célszámra.

** Összesen kétszer lehet lőni vele egy körben, de ez akár egy sorozatnál áthúzható több ellenfélre is akik 2 méteren belül állnak. Minden egyes lövés 10 „lőszert” fogyaszt el. 

 

Leírás: Az M270-es a legfejletebb lángszóró, ami a M240-es helyett jelent meg. 

M56A2 Smart gun22

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
M56A2 Smart gun +5*/+2** 1500 m -*/300m +1 d6*10 60 300 2 37 000$

 

* az automata célkereső robotagy bonusza amennyiben be van kapcsolva. Ezen felül ennek a duplájára dob „észlelést”, hogy automatikusan megtaláljon bármilyen nem védett célpontot!  

  ** amennyiben a használóján van a testheveder ennyi bonusz visszarúgás csillapítást ad, ami azt jelenti, hogy ennyiszer 10 golyót lőhet ki módosítás nélkül

 

Leírás: Az M56A2 géppuska általános célú, számítógép-vezérlésű, a tengerészgyalogos raj fő támogató tűzerejét adó automata fegyver; könnyű, erős és megbízható. Harc közben egy testhevederre erősített állványzaton hordják - így nincs szükség a géppuska kötött helyen való felállítására; továbbá össze van kötve egy infravörös célkereső rendszerrel. Az impulzus-működtetésű, 1500 méter hatótávolságú szerkezet az M250 típusú, 10 mmx28-as hüvely nélküli lövedéket használja. Az elméleti tűzgyorsaság 1200 lövedék/perc. A fegyver nagyrészt öntött szénszálból és könnyű ötvözetekből készül, míg egyes belső alkatrészek műanyagból. A cserélhető csőrendszer léghűtéses, de hő elvezető is csatolható hozzá. A teljes rendszert a kezelő taktikai hord mellénye tartja. A fegyver önirányító az állványzaton, de a tüzelés kézi vezérlésű. A komplett rendszer (hord mellénnyel és teli tárral együtt) 17,82 kg súlyú. A fegyver hossza 122 cm, melyből a cső 54,5 cm. A rendszer tehát négy fő részből áll: a kezelő taktikai hord mellénye; a fejen hordható célzókészülék (HMS - Head Mounted Sight); az összekapcsoló állványzat és maga a fegyver. A mellény kompozit mikrohálós ballisztikus páncélzatból készül, mellrésze magába foglal egy PRC 489/4-es kommunikációs adó-vevőt, valamint a kereső- és célzó processzort. A háti részen csatlakozókat helyeztek el a processzorhoz, és egy lezárt "fekete doboz" egységet (LRU - line replacement unit). A giroszkóp-stabilizáló kar a mellény bal csípőrészéhez csatlakozik, koaxiális kábelei pedig a processzor- és energia kimenetekhez. A fegyvert ezután csatolják a kar végére. A fegyver keresője egy univerzális csatlakozón keresztül kapcsolódik a processzorhoz. A fegyvert még a lőszer betöltése előtt feszültség alá helyezik. A teljes rendszert egy hagyományos DV9 lítium elem látja el, mely egy feltöltéssel 50.000 lövés leadására képes. Az elem a hordkar és a fegyver között futó energiakábelhez csatlakozik, így könnyen és gyorsan cserélhető. A fegyver lövéskiváltó szerkezetének három fokozata lehetséges: négyes lövésekre vagy teljes sorozatra állítva, illetve bebiztosítva (utóbbi esetben automatikusan beindul a fegyver energiafeltöltése). A lövedékeket folyamatos műanyag heveder szállítja a muníciós dobozból, mely gyorsan újratölthető használat közben is. A video-célzókészüléknek és a fegyvernek saját célkeresztje van, mindkettőt látja a kezelő a kis képernyőn, és a fegyver mozgatásával hozhatja azokat fedésbe: ekkor pontos a célzás. A szerkezet érzékeli a test melegét, és tiszta hő képet mutat a célzókészüléken. A kép digitalizálható, így éjjel is színes nappali látványt nyújt a kezelő katonának. A célzó rendszer megfigyelésre és álcázott személyek felkutatására is alkalmas.

M23 Gránátvető (Thumper)2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
M23 Gránátvető 0 100 m 50m +1 d6*12/2m 1 12 1 2 500$

 

Leírás: Az M41A Impulzus karabélyra szerelt gránátvető rövidített változata, a konstrukció lényegében abból áll, hogy elhagyták a gépfegyver részt és megnövelték a tárkapacitás, ezáltal, létrejött, egy igen erőteljes, de könnyű támogatófegyver. A fegyver egyetlen hátránya, a rövid cső és kis méret miatt, rövid a lőtávolság. Viszont bármelyik katona hátizsákjában elfér, amelyik hajlandó egy kis plusz súly cipelésére.

M5 Rakétavető2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
M5 RPG +1 2 000 m 1000m +1 Gyalogsági: d8*12/8mJármű elhárító:d8*20/1m*

 

1 2 2 21 000$

 

 

Leírás: M5 rendszer egy kisméretű újratölthető vállról indítgató rakétavető. A rekétavető egy 140 cm hosszú acélcső, a súlya 2,3 kg. A hátulján egy ujratöltő mecheanizmus, és az oldalán egy 4 szeres teleszkópos célzótávcső. a lőszer egy-egy 2,2 kg súlyú 60 mm-es szárnystabilizációs rakéta, az egyik páncéltörő, a másik gyalgoság ellhárító robbanófejjel. A rendszer vizuális célzással megközelítőleg 400 m, a maximum hatótávolsága 2 000 méter. A jármű elhárító robbanófej, könnyen áttöri a közepes és nehéz tankpáncélzatot is, vagy a bunkerban és fedezékben meghúzódó gyalogsságot.

M78 Fázis plazma gyalogsági fegyver2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
M78 PIG +3 10 000m 3 500m +1 d12*20/3m 2 30 3 210 000$

 

Leírás: Az M78 PIG egy hordozható páncél-törő fegyver. A súlya összesen 15.2 kg üresen a PIG összesen két részből áll: a fegyver és a hozzá tartozó energia telep. Az M78 egy 15MW energiájú fázisplazma rendszer, a Cadmium cellás a tárolóban 30 lövésre elegendő lőszer. A gyorsan újratermelődő energia adja a lézerágyú erejét, maga az ágyú egy 4MW erejű hydrogén cellás cső. 3 másodpercenként képes újratöltődni, ennyit biztosít a generátora, az átütőereje félelmetes, 1 000 méteren belül a szuper forró plazma, szinte minden páncélzatot átvisz.

 

VMR2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
Ventral “Maniac” Rotary dupla*/+1** 1000m 200m +1 d10*12 90 900 3 10 500$

 

 

* iszonyatos erejéből fakadóan szinte lehetetlen megtartani és pontosan célozni vele ezért minden kilőtt golyó dupla pontot ad a nehézségre

 

** giróállvánnyal is elképesztő erő kell a megtartásához, ami azt jelenti, hogy 3-as erő alatt képtelenség kezelni. Amennyiben a használóján van a testheveder ennyi bonusz visszarúgás csillapítást ad, ami azt jelenti, hogy ennyiszer 10 golyót lőhet ki módosítás nélkül

 

***amennyiben jármű ellen használják akkor minden golyónként nem +1 hanem +5 sebzésnek számít

 

 

Leírás: Igen, a Ventral válasz a hadsereg egy régi vágyára, mégpedig, hogy legyen egy gyorstüzelésű GATT LING. A hatcsövű forgó fejes fegyver, pontatlan, nagyon nehéz és hangos, de gyorsabban tüzel mint bármilyen más fegyver, és képes közel 1 000 golyót magába foglalni. A tár elrendezése a Smart Gunneval hasonló. Tulajdon képen a smurt gun az ami nagyszerűen ötvözi a nagy tárkapacitást a megfelelő pontossággal. Miután megjelent nagyon keveset használták ugyanis iszonyatos erejét nagyon nehéz megfelelően kihasználni. Azonban több társaság is rendelt belőle ellensúlyozásúl a Tengerészet Smart gunjára.

HAJÍTÓ FEGYVEREK VAGY ROBBANTÁS

Gránátok2

  SZÍN SEBZÉS ÁR
 M40-es repeszgránát  vörös  d6*12/2m 100$
 M38 HEAPpáncéltörő

 

zöld  d6*12/1m- felez minden páncélt 250$
 M51A növelt hatású repesz  kék  d8*12/1m 120$
 M108-as közelharci  fekete  d6*12/1m 70$
 M230-as civil oszlató  d8*2/5m 20$
 M60-as foszfor  fehér  füst/15m 50$
 M72A1-es csillagszóró  S jelzés Fényrakéta 70$

 

Leírás: Az M40-es repeszgránát hagyományos „élő erő” elleni gránát amit az impulzus karabély gránátvetőjében is használnak. Az M38-as típust páncéltörőnek használják aminek köszönhetően felezi a páncélok védelmi értékét. Az M51-es kis hatósugarú, viszont nagyobb hatásfokú pusztítást végez. Az M108-as közelharci gránát ami irányított robbanása által szinte test közelben is használható (1méter). Az M230-as egy bénító gránát ami találatkor a Fizikai erőnlétet „sebzi” sebpontonként 1 szintet. Az M60-as áthatolhatatlan füstöt képez az adott területen, aminek köszönhetően minden látás alapú dobásra +6 célszám módosítót ad, ezt lehet módosítani a látókészülékekkel.  Az M72-es fényrakéta 45 másodpercig nappali világosságot okoz.

Silver Wing dobó kések2

  CM TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER MH ÁR
Silver Wing +1 25 m 6m+1 d6*Erő+1 2 - 0,1 130$

 

 

Leírás: Silver wing típusú dobokések annyire könnyűek, hogy szinte maguktól szállnak az ellenfélbe. Bár már nagyon ritka, hogy komolyabban ilyen fegyvert használjanak, néhány „specialista” mégis esküszik rá.

BIZTONSÁGTECHNIKA

UA 571-C Őrfegyver rendszer2

  ACR TÁV LTM SEBZÉS TGY LŐSZER ÁR
UA 571-C 10 800 m - d6*10 50 500 60 000$

 

Leírás: A USCM automata területvédő fegyverrendszere, melynek súlya 19,6 kg. Bélelt fémládában tartják, melyből 150 másodperc alatt összeállítható. Fő részei a szétnyitható háromlábú állvány, az akkumulátor, az egybeszerelt cső és závárzat, a szenzoregység és az 500 lőszer befogadására alkalmas rakasz. Az őrfegyvert mikrohullámú adatlink köti össze a távirányító konzollal. A felállított rendszer 360 fokos körben képes kifejteni hatását. Az UA 571-C alapja egy impulzus-működtetésű géppuska, mely M250 10 mmx28 HEAP lőszert használ. Elméleti tűzgyorsasága 1100 lövedék/perc, de léghűtéses rendszere azonnal beszünteti a tüzelést túlhevülés esetén. A csőre szerelt szenzor infravörös, optikai, lidar és ultraszonikus mozgásérzékelővel rendelkezik. A fegyver automata állásban minden érzékelt objektumra tüzet nyit, kivéve a Tengerészgyalogság Barát-Ellenség Azonosító (IFF - Identification Friend Foe) adót viselő tagjait és járműveit. Annyira érzékeny, hogy meg tudja különböztetni az ártalmatlan természetes jelenséget - például egy lehulló vízcseppet - az ellenségre utaló mozgástól. Kézivezérléses vagy félautomata állásban a fegyver a távirányító konzolról működtethető. A tüzelő fegyvert automata szervó tartja célon, a felhasználandó lövedékek és sorozatok számát a célpont profilja határozza meg. Az 571-D variáns 20 mW-os HF lézerrel, az 571-F 40 mm-es gránátvetővel működik.

Robot-sentry unit vagy sentry-gun néven is ismert.

"Hudson nyögve állította fel a második automata puskát a mozgásérzékelő állványára. A fegyver zömök volt és csúf, nem volt rajta sem célzókészülék, sem elsütőbillentyű. Vasquez a helyére illesztette a fegyvert, majd egymáshoz kapcsolta a tüzelőmechanizmus és a mozgásérzékelő csatlakozóit. Amikor meggyőződött róla, hogy a híradós nincs útban, benyomta az ÉLESÁLLÁS feliratú gombot. Apró zöld fény gyulladt ki a fegyver csúcsán. Az oldalán egy kis diagnosztikai kiolvasó felvillantotta a KÉSZENLÉTBEN feliratot, először sárgán, azután vörösen. Mindketten félrehúzódtak. Vasquez felkapott egy viharvert szemétkosarat, ami a folyosón hevert, és a fegyver hangérzékelője felé kiáltott.

- Próba! - Azután az üres fémhengert a folyosó közepére hajította. Mindkét fegyver megpördült és tüzelni kezdett, még mielőtt a henger a földre esett volna. Apró darabokra tépték."

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam eu hendrerit nunc. Proin tempus pulvinar augue, quis ultrices urna consectetur non.