Szintetikus

Szintetikusok

A modern szintetikusok nagyon összetett gépek: erősebbek, gyorsabbak és jobbak egy átlagos embernél. Az alapvető alváz egy szénszál-csontváz, amire mesterséges izomzatot erősítettek, az izmokat egy szilícium erjesztőkádban készítik és mikró hidraulikákkal, vagy elektromos serkentéssel mozgatják. Az alap üzemanyag cellák feltöltés nélkül hozzávetőlegesen 400 napig működnek. Manapság kutatások folynak a Hyperdyne-nél, hogy ezeket egy stabil Micro-Nuclear típusú reaktorra cseréljék (ilyenek csak a Grant Arms Társaság tulajdonában vannak), aminek 20 éves az üzemideje. Az energiatakarékossági szempontok miatt a szintetikus személyek is hasonlóképp vannak bekalibrálva, mint az emberek, rendes alvásnak megfelelő pihenés igénnyel (ezt felülírhatja, de így a fokozott üzem következtében hatványozottan merülnek le a telepek.) Nincs szükségük tápanyagfelvételre, de bizonyos időközönként az ellenőrzések alatt, úgynevezett „bébipapit” fogyasztanak, amik a stimulált izomzatot működésben tartják. A szintetikusok csontváza és izomrendszere hasonlóan működik, mint az emberek hasonló szervei, a folyamatos mikro-mozgással egyensúlyozza ki a járást és a mozgást, ezért nincs szükség az androidoknál a PowerLoader-ben is megtalálható giroszkópra (az első még fejletlen szintetikus egységekben még volt, ami gyakran meghibásodásokhoz vezetett.). Az izomzatot és a csontvázszerkezetet még így is 2 évente át kell vizsgálni, és ellenőrizni kell, hogy a mikro stabilizáló funkciók működnek-e. Valamint a hibás izom és bőrfelületet cserélni kell. Kutatások folynak a naontechológiában, hogy apró nano-javító molekulákat ültetnek be a szerkezetbe, így a bőr és izomcsere időtartamát kitolhatják több évre is. Valamint így a szintetikusok sokkal jobban fognak hasonlítani egy emberre, és gyakorlatilag megkülönböztethetetlenek lesznek.

Bár a szintetikusok kozmetikum megjelenése úgy tűnik fölösleges egy katonai modellben, a gyakorlat megmutatta, hogy ez szükséges a harci egységek hatékonyságára és a csapat összetartására. A legemberibb katonák is képtelenek normálisan kommunikálni egy harci vázzal, és problémák merülnek fel a harc során. A korai években állítólag az USCMC Logistical Társasági-ja kísérletezett ilyen típusú harci szintetikusokkal (Vörös Halálnak hívták őket), de az irányítás nehézsége és a katonák félelme az átlag 2,5 méter magas gyilkoló gépektől, megszüntette ezt a projektet (a Hyperdyne is erősen lobbizott, hogy ez projekt teljesen megszűnjön). A megmaradt harci szintetikusokat, beolvasztották és szétszerelték. A pszichológiai tesztek megmutatták, hogy egy átlagos emberi személy, a legjobban a 20-40 év közötti nőket és férfiakat fogadja el kérdés és bizalmatlanság nélkül. Ezen okokból a legtöbb szintetikus ebbe a korcsoportba esik, a viselkedési mintájuk mindegyiknek más és más, mivel így egyéni sajátosságokkal is rendelkezhetnek, és könnyebb elviselni a közelségüket. Néhány tanulmány javasolja, hogy az androidok harci egységekben egyfajta apa vagy anya szerepet is vegyenek át, hogy ezáltal tovább tudják növelni az egység hatékonyságát.

A szintetikus agya egy 1015-ös nagy sebességű Carbon 60 processzor, a memóriakapacitás két-három RAM-ból áll, egy általában 1 terrabyte a gyors és ideiglenes gondolatokhoz cselekvésekhez kapcsolódik, valamint egy-kettő pedig a (általában 2-4 terrabyte) nem felejtő hosszú távú memória. A rendszer tulajdonképpen egy hatalmas beépített adatbázis, amit az android saját tapasztalatai alapján épít fel. A szintetikus elme és személyiség lényegében egy konstrukció, igazi én tudat nincsen, de mindegyik egyednél megfigyelhetőek egyedi jegyek (egy humánus környezetben levő szintetikus más lesz, mint egy agresszív környezeti hatásoknak kitett szintetikus.) A szintetikusok mindazonáltal, csak utánozzák az emberi érzelmeket és reakciókat, viszont ezek csak az eltárolt információk, így nem kapcsolhatók emberhez hasonló öntudatra, minden ez irányú szándék ellenére a szintetikusok mesterséges intelligenciák.

A szintetikusoknak hiába van emberfölötti erejük és sebességük, valamint hiába nem éreznek fájdalmat, a szintetikusok az emberi testtel összehasonlítva meglepően törékenyek. Bár az összetett grafit csontvázszerkezet meglepően erős, de az elektronikák és a folyadékizomzat, igen sérülékeny a lőfegyverekkel szemben. Egy közvetlen tűz a központi processzorra vagy az üzemanyagcellába szinte azonnal működésképtelenné teheti, bár az ilyen sérülések ellenére is, általában korlátozottan működőképes maradhat. A legtöbb esetben a szintetikusok is hasonló belélegezhető légköröket igényelnek, a maró környezetek, ugyanúgy megolvasztják őket, az extrém nyomás összenyomja, a vákuum is szétrobbantja őket. A hosszadalmas tartózkodás az alacsony légnyomásban, emberihez hasonló embóliát okoz az androidban, hiszen az egységeknél használt folyadék izomzatban megjelennek a légbuborékok és így károsítják a működést.


 Szintetikusok működési elvei és szabályai:

 

  1. A szintetikusok nem árthatnak embernek, valamint nem tehetnek olyan olyat, aminek következménye emberi sérülés lesz. Kivétel a jelenleg is használt Kém, Harci és Romboló androidok, illetve az a pár kalóz darab, akiknek ki van iktatva a biztonsági csipje.
  2. A szintetikusok nem kábulnak el, így minden fegyver, ami kábítást okoz, nem hat rájuk.
  3. A szintetikusra nem hatnak az elmét befolyásoló dolgok, pszichológia és nem hatnak rájuk a mentát hatások. (Kivéve telekinézis.)
  4. A szintetikusok kitartása 3x-a egy átlagembernek.
  5. A szintetikusoknak nincsen öngyógyító képessége, csak felszerelt szerelőműhelyben és megfelelő felszereléssel lehet őket javítani.
  6. Ha a szintetikus sebzéspontja „Üzemképtelenbe” (Halálosba) csúszik, akkor automatikusan lekapcsol a vészleállító, de ha külső hatással bekapcsolják, akkor csökkentett módban üzemelhet. (Minden cselekedetére -10 módosító járul, bár a mesélő belátása szerint módosíthatja).
  7. A szintetikus nem érzékeli a fájdalmat, ezért nem vonatkoznak rá a fájdalomból eredő negatív módosítók.
  8. Ha egy testrészen sérült sebzésszintnyi sérülést szenved el, akkor használhatatlanná válik. Amennyiben ez a fej, akkor a szintetikust megsemmisültnek kell tekintetni.
  9. A szintetikusoknak több különösen érzékeny pontja van, mint az embernek, hiszen mind a központi vezérlő a fejben, mind az energiacellák a törzsben fokozottan érzékenyek. Ezért az ezeket ért találat duplán számít. (1-es Fej; 5-ös Törzs-Energia)
  10. A szintetikus minden esetben követi a tulajdonosa utasításait (akit beindításakor beletáplálnak), ha az nem ütközik az első pontban foglaltakba. A szintetikus lehet kiszolgáltatott a tulajdonosának, de azért nem teljesen hülye!

 

Szintetikus Fizikai épség táblázat

 

Horzsolt

(0)

Sérült

(-1)

Súlyos

(-3)

Kritikus

(-5)

Üzemképtelen

(-10)

Megsemmisült

Fizikum 1

2+Erő

4+Erő

6+2xErő

8+2xErő

10+2xErő

11+2xErő

Fizikum 2

4+Erő

8+Erő

12+2xErő

16+2xErő

20+2xErő

22+2xErő

Fizikum 3

12+Erő

24+Erő

36+2xErő

48+2xErő

54+2xErő

57+2xErő

Fizikum 4

16+Erő

32+Erő

48+2xErő

64+2xErő

72+2xErő

76+2xErő

Fizikum 5

20+Erő

40+Erő

60+2xErő

80+2xErő

90+2xErő

95+2xErő

Fizikum 6

24+Erő

48+Erő

72+2xErő

92+2xErő

104+2xErő

110+2xErő

Fizikum 7

28+Erő

56+Erő

84+2xErő

104+2xErő

118+2xErő

125+2xErő